Коронавирусът налази още една бургаска община, заразено е семейство в Руенско

Коронавирусът налази още една бургаска община, заразено е семейство в Руенско - E-Burgas.com
Архив novinite.bg

313 са вече регистрираните с коронавирус в страната. Нови 37 случая има през изминалото денонощие. В Бургаско новите случаи са 4 - семейство с деца на 15 и 20 години под домашна карантина. Бащата се е върнал от Франция на 18 март, като те са от село Добромир, община Руен.

В Кърджали има два случая - мъж на 71 г. и жена на 68 г. от Ардино. Във Варна има един нов случай. В Пловдив са двама - мъж на 83 години и жена на 47 години от УМБАЛ "Свети Георги", която е от персонала на отделението по неврохирургия.

В статистиката за починалите у нас се приема, че щом пациентът е с коронавирус, това е водещата причина за смъртта, независимо от придружаващите заболявания, каза Мутафчийски.

Със сигурност има логика в предположенията, че антибиотичната резистентност е причина за високата смъртност в някои страни, това е един от много сериозните проблеми в света, коментира той.

У нас се работи по въпроса за лечение със серум от кръвта на прекарали болестта. Залагат се известни надежди на този метод, първите събощения в Китай са за значително облекчаване на симптоматиката. С това се занимава държавната фирма Бул Био, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Няма забрана в режима на домашните посещения за новородени от педиатър. Това е предвидено в заповед на главния здравен инспектор доц. Кунчев.

По повод съобщението, че хиляди студенти се готвят да пътуват за бригади в чужбина, коментарът на шефа на щаба беше: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".

Коментари

Още от последните новини