Корнелия Нинова за шестимата депутати: Незабавно да напуснат парламентарните места

Корнелия Нинова за шестимата депутати: Незабавно да напуснат парламентарните места - E-Burgas.com

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира напускането на шестима депутати от левицата предаде "Б.Н.Т.".

Незабавно да напуснат парламентарните места, да ги освободят за следващите от листата. Те не са избирани като мажоритарни депутати, а с програмата на БСП, категорична е Нинова.

Това поведение е обидно. Заявката, че ще бъдат независими депутати не отговаря на истината, тъй като областните организации, от които са избрани, снощи и тази сутрин се произнесоха, че искат да напуснат парламента, ако наистина става въпрос за морал, обясни лидерът на БСП.

Как се променя групата на БСП в парламента след напускането на шестимата депутати

Ние няма да даваме оценка. За водачите на тази група оценката я даде партията. 760 гласа получи Валери Жаблянов на прекия избор, а 1117 Красимир Янков. Те получиха и следваща оценка на Конгреса - и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет от близо 1000 депутати, заяви Нинова.

По думите й е очевидно, че мотивите за напускане не са ценности, а властови. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят, смята председателят на БСП.

Друг желаещ да напуска групата няма, заяви в заключение Нинова.

В знак на несъгласие с политиката на Корнелия Нинова вчера шестима депутати обявиха, че напускат парламентарната група, а петима от тях - и партията. От парламентарната група на левицата си тръгват Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев, Николай Иванов, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Янков и Жаблянов са бивши кандидати за лидерския пост, които след пряк вот на партийните членове загубиха битката с Нинова.

Коментари

Още от последните новини