Корнелия Нинова: От утре започваме да работим, високите цени са първият въпрос

Корнелия Нинова: От утре започваме да работим, високите цени са първият въпрос - E-Burgas.com


„Задължително е на 1 януари да не се увеличи цената на тока за битовите потребители. Да върнем детските градини, болници и училища на регулирания пазар. Всички възможни законови и подзаконови действия и правителствени, и парламентарни, за да озаптим цените. Високите цени са първият въпрос." Тези приоритети посочи лидерът на БСП и номинирана за вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при влизането си в Народното събрание като допълни: „Помощите, които трябва да осигурим за бедните и енергийно слабите, да продължат мерките за бизнеса, за да преминем през зимата по-спокойно. Първите 100 дни да посветим на овладяване на кризите."

По думите й новият кабинет винаги има нужда от толеранс време, но тя лично не го очаква. „Още от утре трябва да за почнем да работим, твърде много се забавихме с тези 3 избора в годината, с една политическа нестабилност, натрупаха се огромни проблеми. Дано да имаме толеранс, но не трябва да се успокояваме с това", поясни Нинова.

„Ако днес мине гласуването ще свикаме групата и ще изберем ново ръководство. Защото освен мен и двама от зам.-председателите на групата се изтеглят от парламента", каза още тя и допълни, че първото нещо, с което ще трябва да се заемат екипът на Министерство на икономиката и индустрията, са язовирите.

Корнелия Нинова приема нейното влизане в Министерството на икономиката като естествено продължение на усилията на БСП в последните 5 години. „БСП за България" положихме много усилия през последните години да бъдем не само опозиция на модела на управление на ГЕРБ, но и да предлагаме алтернатива. Сега дойде време всичко, което сме говорили и обещавали на хората, да го реализираме през управлението", коментира тя и добави, че е направила лично обещание към себе си, когато е получила номинацията за поста: „Обещах си да не се отклонявам от нито едно обещание, което съм давала през годините като политик. Да се опитам всичко, което съм казала на думи, да го свърша и на действия", заключи Нинова.

Коментари

Още от последните новини