Константин Бачийски ще превзема Общински съвет с хора от бизнеса

Константин Бачийски ще превзема Общински съвет с хора от бизнеса - E-Burgas.com

След Христо Симеонов и Бисер Русимов, ръководството на ПП СЕК представи още трима кандидати за общински съветници

„ Хората от нашата листа са избрали да останат, да инвестират и да се борят за развитието на Бургас, вместо да заминат в чужбина. Те могат ясно да дефинират проблемите на бургазлии и на малкия и среден бизнес. Те имат реални решения и са готови да работят за осъществяването им. Техните предложения са в основата на програмата на ПП СЕК за предстоящия вот, а не сухи документи от външни експерти".

Това заяви зам.председателят на „Средна европейска класа"  - Константин Бачийски при обявяването на още трима кандидати за общински съветници от листата на партията. Те са обществено активни и успешни представители на малкия и среден бизнес в града.

Ончо Бахчеджиян, който до момента не е бил обвързван с политически проекти, сподели че е решил да се включи в листата, заради работата на Бачийски като общински съветник. Като пример, кандидатът посочи, приноса на Бачийски с намаляването на такса „смет" за фирмите с близо 50%.  Ончо Бахчеджиян от години живее в Маринка, но продължава да развива своя малък бизнес в Бургас. Готов е да работи за създаване на стимули за изрядните фирми, за подобряване на връзката между местната администрация, образованието и бизнеса, както и за селището си. Дългосрочно подпомага социално слаби възпитаници на Гимназията по механотехника в Бургас, която е завършил.

За подобряване на комуникацията между кметствата и общинска администрация ще работи строителният предприемач Николай Богов. Той е създал домове за стотици семейства в Бургас. Богов застава до Константин Бачийски, заради инициативите му в ОбС, които са довели до ползи за бизнеса и заради цялостната му мащабна визия за развитието на Бургас.  

Той посочи като порок на администрацията, тромавите процедури в Общината. „Времето, необходимо да се извадят всички строителни документи за стартиране на един строеж, е по-дълго като период от самото строителство. Трябва съкращаване на административните срокове за издаване на разрешителни, удостоверения и други необходими документи, свързани с реализирането на даден проект", каза Богов.

Стоян Царев е част от партия СЕК от създаването й и по думите на Константин Бачийски,  е работел по много казуси в защита на обществените интереси. Той успешно е управлявал туристически обекти и заведения, а през последните 10 години е един от малцината в сферата на производството в Бургас.

 

„Мисля, че сега е важно да работим за подобряване на комуникацията между дребния и средния бизнес и община Бургас. Време е администрацията да не налага само контрол над производителите, а да им съдейства за представяне на международни форуми и изложения, от което ще печели и местната власт, и инвеститорите в града", каза Царев.

Константин Бачийски, припомни че приоритетна цел на Средна европейска класа и в частност негова лична кауза е развитието на местната икономика.

„Всички личности, включени в лисата са експерти в различни области, но най-вече хора с крайна цел -  да задържим активните хора в Бургас и да върнем част от вече напусналите. Основната причина да ги няма днес, не са улици и градинки, а заплащането и реализацията им. Ето защо всички проекти, които развиваме са основно свързани с местната икономика", каза още Бачийски.

Коментари

Още от последните новини