Коледари гостуваха на Областна управа

Коледари гостуваха на Областна управа - E-Burgas.com

„Морските кончета“ от детска градина „Раковина“ в Бургас се превъплътиха в  коледари и по стара българска традиция наричаха за здраве и добрини в Областна администрация Бургас.

Шестгодишните деца изненадаха приятно губернатора Константин Гребенаров и целия му екип с много коледни песни, танци и стихотворения, посветени на Коледа. Скъпите гости подариха на областния управител пита, а той ги зарадва с лакомства и детски библии.

„Днес е Игнажден. Според вярванията годината ще е такава, какъвто е човекът, който пръв влезе в къщата ти. Вие, децата, сте най-чистите и искрени същества, затова съм сигурен, че всичко добро, което днес ни пожелахте ще се случи.“- с тези думи и пожелания за много коледни подаръци и усмивки Гребенаров изпрати „морските кончета“. Празничната атмосфера в Областна администрация бе допълнена от красива изложба на коледни картички и сувенири, изработени от ученици в община Средец. Именно от там гостува изложбата, имаща за цел да събере средства за деца от социално слаби семейства и Дом за възрастни хора с умствена изостаналост в село Факия. Това е първо издание на благотворителната инициатива  „Подари усмивка за Рождество”, която се провежда под патронажа на кмета на община Средец. Служителите от администрацията купиха голяма част от изложените предмети още преди тя да бъде официално открита от Областният управител Константин Гребенаров и кмета Иван Жабов.
Коментари

Още от последните новини