Кокаинът задържан в Бургас е за 2,6 млн. евро, възможно е да е пътувал за Румъния (Снимки)

Кокаинът задържан в Бургас е за 2,6 млн. евро, възможно е да е пътувал за Румъния (Снимки) - E-Burgas.com

Задържаното огромно количество кокаин в складови помещения в Бургас днес е на обща стойност 2,6 млн. евро. Това разкри лично директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов на извънреден брифинг преди минути.

Окръжният прокурор Георги Чинев пък разкри, че намереният и иззетият около 75 кг кокаин, дошъл в контейнери с банани (около 26 хиляди кашона), изпратени от международна компания от Еквадор. Преди да пристигнат българския бряг, обаче те преминали и през Италия, откъдето всъщност пристигнал кораба. След отплаването си от бургаският бряг той е трябвало да акостира в Румъния, което отваря версия, че е възможно кокаинът да е предназначен за тамошния наркопазар.

Наркотикът е бил скрит в пакети от по 2,5 кг, покрити с метално фолио, с цел да не бъдат засечени от рентген. Открит е от работник на българското дружество, докато подготвял плодовете за пазара. Не е ясно все още каква е чистотата на кокаина, тъй като експертизата не е готова.

До момента са разпитани лица като свидетели, назначени са няколко експертизи и са извършени огледи. Образувано е досъдебно производство за разпространение на наркотици в особено големи размери.  

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини