Кирил Петков посрещна Великден в Царево

Кирил Петков посрещна Великден в Царево - E-Burgas.com
Снимка: bTV

Министър-председателят Кирил Петков посрещна Великден в Царево. Той присъства на празничното богослужение за християнския празник Възкресение Христово в местната църква "Св. Успение Богородично". Премиерът бе придружаван от съпругата си.

Кирил Петков бе посрещнат от свещеника на храма отец Стоян Кралев. Той му подари икона, а на премиерската съпруга букет цветя. Преди да влезе в храма, премиерът огледа цепнатина по фасадата му, предава БТА.

Премиерът каза, че това е една от най-красивите църкви в България и посочи, че свещеникът на храма всеки ден работи със семейството си, за да изглежда това място толкова приветливо и красиво. 

"И аз обещах, че за тази пукнатина ще помогна с лични средства, не с държавни. Тук трябва да се разграничат някои неща - държавните пари са на държавата и като казваме "давам", трябва да се казва "давам от себе си". За тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия за дарения в Министерски съвет, който иска да помогне, да даде от себе си. Другото, което за мен е важно, е да се покаже, че в този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото така ще оправим всички пукнатини в държавата. Не можем да чакаме някой друг да ги оправя", заяви премиерът.
 
Отец Стоян каза, че е силно впечатлен, че премиерът е научил за този проблем, макар и малък. "Това е характерно за човек, който милее за църквата, човек на детайла – обича да отстранява проблемите навреме", каза отец Стоян на министър-председателя.

"Тази пукнатина е нищо, в сравнение с доверието, което трябва да възстановява църковността, държавността, изобщо институциите в България. Тези пукнатини са се наслагвали с години. Това ще е вашият подвиг", допълни отецът. Кирил Петков му отговори, че ще отстранява пукнатините една по една.

Коментари

Още от последните новини