КИНЕДОК продължава с прожекцията на филма „Нищо както преди“

КИНЕДОК продължава с прожекцията на филма „Нищо както преди“ - E-Burgas.com

Международният проект за авторско документално кино КИНЕДОК продължава да пренася иновативните ленти в Бургас и през новата година с филма "Нищо както преди" - Чехия; 2017 г.

Прожекцията е утре, 3 януари, от 18:30 часа в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино", входът е свободен. Времетраене: 92 минути.

Режисьорите Lukáš Kokeš и Klára Tasovská разказват за младежи на 19 години, които водят нормален тийнейджърски живот и учат в едно и също училище в малък граничен град в Чехия. Филмът проследява Тео, Рената, Аника и Никола във време, в което надвисващата зрялост започва да хвърля тревожна сянка върху безгрижното им гимназиално съществуване.

Всеки от тях се изправя пред важно предизвикателство, изходът от което ще промени живота им завинаги. И не става дума само за матурите. Кой ще успее, кой ще се провали и кой наистина ще порасне? Камерата на практика се слива с героите през повечето време, въвличайки зрителя в света на всеки един от протагонистите.

Динамичният монтаж подчертава младежкото безпокойство и липса на фокусиране. "Нищо както преди" представя завладяващ кинематографичен поглед върху живота на тийнейджъри, принудени да пораснат по-бързо, отколкото им се иска.

Коментари

Още от последните новини