Карноблатлийката, която пребори коронавируса: Припаднах в болницата, болките бяха нетърпими

Карноблатлийката, която пребори коронавируса: Припаднах в болницата,  болките бяха нетърпими - E-Burgas.com

Жената благодари на целия медицински персонал от Бургас

Силно главоболие, режеща болка в гърлото, над седмица висока температура. Това са само част от симптомите, които е имала 37-годишната жена от Карнобат - първата регистрирана с коронавирус в Бургаска област. Болестта й била открита дни след завръщането й от Банско, където работила като готвач. Тя вече е изписана от Инфекциозното отделение в Бургас, заедно с още двама излекувани

37 -одишната жена от Карнобат вече е в дома си, но не желае да показваме лицето й, защото прочела негативни коментари за хората в нейното положение. Почувствала се зле още в Банско, на 11 март.

„Втресе ме, имах главоболие и болки в цялото тяло. След което отидох на лекар в Банско, прегледаха ме и установиха обикновен грип. Изписаха ми антибиотици“, разказва тя. След 5 дни посетила личния си лекар в Карнобат, тъй като неразположението продължавало, появили се нови симптоми.

„Симптомите - втрисане, ужасни болки в гърлото. Усещах все едно някой ме реже с нож. При самото преглъщане - не можех да преглъщам, нито можех вода да пия. Температурата и главоболието също бяха ужасни“, допълва тя.

Посещава за втори път личния си лекар. Правят й рентгенова снимка, на която се вижда, че няма усложнения. Изписват нов антибиотик, който приема два дни, но подобрение няма.

„В сряда, на 18-ти март, реших, че сутринта ще отида да си поискам направление за специалист  УНГ, защото болките в гърлото бяха нетърпими. Отидох и докато чаках моя ред, съм припаднала“, продължава историята си пациентката.

Веднага е транспортирана в Инфекциозно отделение на Бургаската болница, където дава положителна проба за COVID-19. Разказва, че най-тежко й било първите часове и дни. След 5-я ден болките започнали да стават поносими.

„Още със самото приемане д-р Йотов и медицинският персонал, който беше там, се погрижиха много добре за мен, за което им благодаря. Защото те ми вдъхната кураж, казаха ми да не се притеснявам, да съм спокойна“, добавя жената.

В четвъртък тя е изписана. Няма обяснение как се е заразила, тъй като, по думите й, в Банско нямала активен социален живот, а и никой от колегите й не развил болестта.

„От квартирата - на работа. Не съм имала други излизания и единственото, което може би е възможно - когато съм отивала на работа да съм се разминала с някой турист, болен от коронавирус“, добавя тя. Иска да вдъхне сила на хората, които в момента са в болница.

„Вяра да имат, вяра в Господ, да са оптимисти, да вярват, че всичко ще свърши добре. И сила, най-вече“.А самата тя чака с нетърпение да премине домашната карантина, за да прегърне детето си.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини