Какво ще бъде времето около Великден?

Какво ще бъде времето около Великден? - E-Burgas.com

Облачността на Велики Петък ще е рехава. Вятърът около обяд ще бъде по-осезаем в северната половина на страната и най-вече в Северозападна България предаде "Нова". Температурите в ранния следобед ще бъдат между 19 и 24 градуса. Най-високи стойности се очакват по долината на река Струма и по западното поречие на Дунав.

В събота и неделя ще е малко по-топло. В Северна България на места се очакват над 25 градуса. На Великден около и следобяд ще прегърми и превали в незначителни количества.

Следващата седмица очакваме интензивни пролетни валежи. Още в понеделник от север на юг ще премине студен атмосферен фронт с по-осезаем вятър. Температурите ще тръгнат надолу. От вторник ще е още по-хладно с валежи, които ще започнат от югозапад на североизток. Страната ни ще попадне под влиянието на средиземноморски циклон, с който ще има условия за снеговалежи – най-вече в планинските масиви в Югозападна България.

От събота до понеделник въздухът в западната половина на страната ще е запрашен от фин прах от Северна Африка. С усилването на вятъра в началото на новата седмица концентрацията на запрашаването ще намалява.

Коментари

Още от последните новини