Как супер триатлона „Лъвско сърце“ събра стотици зажаднели за спорт смелчаци в Приморско

Как супер триатлона „Лъвско сърце“ събра стотици зажаднели за спорт смелчаци в Приморско - E-Burgas.com
Фоокредит: Александър Киричев

За поредна година Приморско се превърна в арена на стотици надъхани за спорт смелчаци, а главната причина за това бе традиционният ултра триатлон „Лъвско сърце“, който даде шанс на всички да изцедят силите си до последен дъх. Общо 386  участници дадоха всичко от себе си – почти 150 човека повече от миналата година.

Една от причините състезанието всяка година да придобива все по-мащабни размери се дължи на силната организация зад която стоят от „Лъвско сърце“, подкрепата на община Приморско, както и многобройните партньори на спортното събитие. Един от тях е сърф училище „Акаша“, които всячески подкрепят популярното мероприятие и водната дисциплина в триатлона.

"В лицето на „Лъвско сърце“ виждаме съмишленици, които активно се опитват да развиват спорта в България, именно затова силно ги подкрепяме и се радваме за тяхното развитие през годините. Вярваме, че подобни събития засилват интереса към спорта, предизвиквайки човешката воля и физически умения. Този вид състезания представляват нетрадиционен начин да се популяризират не само уникалните природни места по Черноморието ни, но и страхотните условия за практикуване на спортове на открито тук в България", коментират от "Акаша".

Специално за най-бързите плувци сърф училище Акаша поднесе и символични подаръци под формата на ръчно изработени дървени ваучери за 3 часово сърфари в училището! Подарък, който всеки свързан с водата спортист би оценил.

Преживяхме три дни, изпълнени с емоции и впечатляващи резултати, моменти на болка и радост“, споделят от „Лъвско сърце“.

При мъжете победител стана небезизвестният Станимир Беломъжев, който със своите 7 часа и 34 секунди победи времето на миналогодишния първенец. Втори и трети се наредиха съответно Георги Вълчев (07:47:29) и белгиецът Вим Щерк (07:52:28).

Виктория Данова спечели при жените с категоричните 9 часа и 40 минути.

В двойната щафета победители са „Велораптор тюлените“, а в тройната - отбор „Слабаци“, които опровергаха името си с време 07:05:31ч.

Най-младият състезател тази година – 18-годишният Максим Христов пък стана пръв при бегачите. Той измина 21 км само за час и 27 минути.

Галерия
Коментари

Още от последните новини