Как ще се отразят мерките срещу коронавируса на културните събития?

Как ще се отразят мерките срещу коронавируса на културните събития? - E-Burgas.com

„Не очаквах толкова бърза реакция в България. Действително първите индиректно покосени от коронавируса ще са всички онези, които имат някакви творчески, забавни, музикални и спортни събития – всичко, което е свързано със зали и събиране на хора. Това означава, че огромно количество театрални постановки, концерти и всякакви други такива събития, няма да се състоят”. Това каза продуцентът и управител на музикална компания Станислава Армутлиева в студиото на „Здравей, България”.

„Голяма част от българските събития едва ли са застраховани. Една малка част от чуждите са застраховани, тъй като това е задължение на промоутърите по договор. Според мен обаче щетите ще са много големи за абсолютно всички, които са свързани с тези събития”, каза още тя.

В студиото на „Здравей, България” Армутлиева разказа и за втория творчески лагер за писане на музика, който ще се състои между 18-ти и 24-ти май в Боровец.

„Нарекли сме го Sofia Songwriting Camp. Това е форум, на който събираме български автори с много изявени чужди такива. В рамките на много концентрирано време, екипи ще влязат в осем студия, като всеки ден във всяко едно студио ще влиза различен екип, който трябва да създаде песен”, каза тя. 

Коментари

Още от последните новини