Как да постъпите, ако заварите разбита вратата на апартамента си?

Как да постъпите, ако заварите разбита вратата на апартамента си? - E-Burgas.com

От МВР разпрострастниха съвети как хората да постъпят в случай, че заварят входната врата на апартамента си разбита. От полицията припомнят, че през летния сезон кражбите зачестяват и хората трябва да бъдат допълнителност нащрек. 

Най-важното, което трябва да знаете, е в никакъв случай да не влизате в разбитото жилище. Завареният в ограниченото пространство престъпник е много опасен! Идете у съседите и оттам повикайте полиция.

Ако пък установите кражбата, след като вече сте влезли в жилището си, не пипайте нищо до идването на полицията. Огледайте се внимателно дали крадците не са забравили нещо свое. Помислете кои хора, освен членовете на семейството ви, са били наскоро в дома ви.

Как да действате, ако забележите нещо съмнително?

Не оставяйте безучастен, ако престъпници опитват да оберат съседите ви! Следващия път вие може да сте тяхна жертва!

Ако чуете на стълбищната площадка шум от трошене, рязане, чупене, направете необходимото, за да се уверите, че това не са крадци. Ако имате съмнение, незабавно се обадете в полицията. Наблюдавайте през прозореца какво ще изнесат евентуалните крадци и на каква кола ще се качат. Запишете марката, цвета и номера. Опитайте да запомните външния вид на крадците.

Ако забележите съмнителни следи от взломяване или усетите подобно намерение, незабавно позвънете на тел. 112

Коментари