Журналистът Татяна Байкушева показа уникалните приключения на бургаските моряци и в Созопол (Снимки)

Журналистът Татяна Байкушева показа уникалните приключения на бургаските моряци и в Созопол (Снимки) - E-Burgas.com

Няколко месеца след като бургазлии се запознаха с най-интересните моряшки приключения на местните мореплаватели, събрани накуп в книгата „Моряшки истории”, авторът й Татяна Байкушева я представи официално и в Созопол – родно място на едни от най-емблематичните морски вълци.

Макар и със скромните 50 страници книгата е истинско бижу за всички, които обичат да четат реални истории. Десетте глави на „Моряшки истории” са труд, събиран в продължение на десетилетия от запознанства и интервюта на Татяна с моряци и техните близки. Това е и чарът на изданието – симбиоза от уникални и непубликувани снимки, истории описани от първо лице и напълно достойни за холивудска продукция, както и целия фолклор и лакърдии, родени от обитателите на палубата по време на плаване.

Една от най-любопитните случки, бе представена изключително атрактивно от сина на Татяна  - 7-годишния Никола, а на презентацията в Созопол вчера присъстваха председателят на Общинския съвет Красимира Германова и представители на местния парламент, близки на героите от книгата, които с въодушевление си припомниха славните времена, колеги и приятели на Татяна. 

Събитието бе организирано със спомоществователството на Общински съвет Созопол и на "Шато Сунгурларе".

Галерия
Коментари

Още от последните новини