Живко Табаков: Външен инвеститор да развие туристическата автобусна линия в Бургас

Живко Табаков: Външен инвеститор да развие туристическата автобусна линия в Бургас - E-Burgas.com

Община Бургас трябва да вземе решение да бъде пусната на концесия туристическа автобусна линия в града на външен инвеститор, който да разработи маршрут и да предложи атракцията за туристите. Това мнение изрази кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков по време на поредното предаване, инициирано от него, свързано с темите, които вълнуват бургазлии, съобщиха от пресцентъра на ПП ДБГ.

„Има места за създаване на паркинги за туристически автобуси, откъдето могат да се организират обиколки на забележителностите на Бургас. Възможностите ни са големи и смятам, че в тази насока не е направено достатъчно. Преди години Община Бургас направи опит за туристическа автобусна линия, но за мен той бе порочен, защото линията бе възложена на „Бургасбус”, който няма нужната компетенция и интерес”, коментира кандидатът за кмет.

Той допълни, че през годините от местната администрацията са били вложени много средства в създаването на Морска гара, но така мечтаните круизни кораби ги нямало. В разговор с представители на бургаското пристанище, Табаков е разбрал, че през следващите 3 години в Бургас се очаква да пристигне едва един круизен кораб.

Друга тема, която Табаков засегна, бе и по-малкото целогодишни полети до Бургас.

„Общината взе решение да субсидира с 400 000 лева полети до Бургас, но ако искаме да привлечем авиокомпании към Бургас, трябва да се намеси и държавата. Туристическият бранш също трябва да подготви услугата си така, че тя да бъде целогодишна. Не е маловажно и Община Бургас да бъде по-активна зад граница и да има по-голяма реклама”, призова още кандидатът за кмет.

Коментари

Още от последните новини