Жители на наводнените карловски села още чакат държавата да им плати тока

Жители на наводнените карловски села още чакат държавата да им плати тока - E-Burgas.com

Нова вълна на недоволство се задава в наводнените карловски села предаде Нова. След като преди три месеца част от домакинствата монтираха предоставените от държавата безплатни климатици, хората все още очакват министъра на енергетиката Росен Христов да изпълни поетия към тях ангажимент, а именно държавата да поеме разходите за електроенергия. Оказа се, че към момента обещанието е само на думи. Пострадалите домакинства продължават да получават сметки за ток и сами да ги плащат. 

Общо 79 души от трите наводнени села изпълниха изискванията на Министерство на енергетиката да монтират в срок безплатните климатици, предоставени от държавата, и да внесат гаранционните картите в кметствата.

Жителят на село Богдан Атанас Христов очаква министърът да изпълни обещанието си. "Не се знае точно за кой период ще бъде поет токът, но бе казано отоплителният сезон. Последната фактура, която платих е 436,60 лева. Предният месец беше 394 лв. Климатикът е поставен от легализирана фирма, а документите са представени в общината, очакваме министърът да си изпълни обещанието", заяви той.

Според кмета на селото Христо Иванов 35 семейства са изпълнили условията и са поставили дарените климатици легално. "Останалите поради непригодност на жилищата, не са ги поставили. Нямам информация нечия сметка за ток да е била опростена. Кметът на Карлово и ние постоянно питаме кога сметките ще бъдат изплатени, обещанието беше, че поне част от тях ще бъдат изплатени", посочи той.

Коментари