Желаещи мога да се ваксинират и на 1 януари, ето къде

Желаещи мога да се ваксинират и на 1 януари, ето къде - E-Burgas.com

И на първи януари в страната ще има дежурни вакснинационни центрове. В столчината болница "Княгиня Клементина" по известна като, Пета градска, се намира един от двата пункта за ваксниациия, в София, които ще работят на 1, 2 и 3 януари. Другият е в Центъра за спешна медициснка помощ до Сточна гара. В Пета градска болница ваксинационният пункт ще работи от 10.00 до 17.00 часа, а в Спешна помощ ваксини ще се постават от 9.00 до 17.00 следобед и в трите почивни дни . На 3 януари ще работи и пунктът за имунзиация на Пирогов.

В навечерието на Нова година желаещи да поставят първа доза ваксина в Пловдив не лиспваха. "Ами аз го прекарах преди 9-10 месеца , но в лека форма и сега реших да се имунизирам вече, защото ще пътувам в чужбина", казва Васил Камбуров от Пловдив. Вял интерес към ваксинацията срешу COVID-19 в почивните дни около Коледа, отчетоха от РЗИ-Пловдив. "За тези пет дена са направени 1360 ваксини, като от тях 765 са бустерни дози, на хора, които все пак мислят за своето здраве и си слагат третата ваксина. За съжаление само 250 са с първа доза", обясни д-р Аргир Аргиров - зам.-директор на РЗИ-Пловдив.

Въпреки това на 1, 2 и 3 януари в града ще има дежурни кабинети за ваксинация. В първите 3 дни на 2022-а година пунктове за имунзиация ще работят и в Кърджали, Ардино, Крумовград, Бяла Слатина, Бургас и Сливен. В Шумен, Кюстендил, Перник и Варна дежурни кабинети за имунизация ще работят на втори и трети януари. Във Варна на трети януари ще бъдат ваксинирани и деца.

"Групата е предварително записана - ще бъде прозвънено на родитлеите на втори януари. За да сме сигурни, че тези деца ще бъдат наистина тук, за да не се хаби от самата ваксина", уточни Мая Томова от РЗИ-Варна.

В Русе, Видин, Дупница, Ямбол, Плевен, Стара Загора и Благоевград няма да име дежурни кабнети за имунзиация в първите три дни на новата година.

 

Свързани статии
313 са новите случаи на ковид у нас Петима са новозаразените с ковид в Бургаско, рекорден брой излекувани в страната 359 са с положителни тестове за ковид у нас Нито един починал от ковид през денонощието 435 са новозаразените с ковид у нас 18 области вече са в зелената ковид зона 1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини 287 са новите случаи с коронавирус Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза
Тагове
ваксини ваксиниране ковид
Коментари

Още от последните новини