Изрязват гнили дървета по ул. "Св.Св. Кирил и Методий"

Изрязват гнили дървета по ул.

На мястото на всяко премахнато ще бъде засадено ново и по-подходящо за градска среда

Диагностицираните като гнили дървета по ул. "Св. св. Кирил и Методий" се оказаха такива. Започна премахването на част от едроразмерната растителност там. Целта е да се обезопаси улицата и да се ремонтират тротоарите. Едно от първите отрязани дървета, предварително диагностицирано като опасно, се оказа с кафяво и кореново гниене, както и нападнато от корояди. То изглеждаше живо и със сигурност щеше да се раззелени напролет. Но след година или след пет то можеше да падне, наранявайки някого. Друга част са пораснали настрани, стремейки се да достигнат светлината в улица, оградена от много високи сгради. Те са тежки, но за сметка на това с изместен център на тежестта, което отново ги превръща в потенциално опасни.

На мястото на всяко премахнато дърво Община Бургас ще засади младо, от по-подходящ за градски условия вид, по-ниско, с по-плитка коренова система, но с хубава корона, която прави сянка.

Междувременно, след като ВиК смени старите тръби под ул. "Св. св. Кирил и Методий", сега предстои обновяване на тротоари и настилка. В тази връзка е въведена и още е в сила временна реорганизация на движението в участъка между ул. "Цар Симеон I" и ул. "Проф. д-р Асен Златаров". Влизането на автомобили там е спряно. Достъпът до улица "Страхил" се осъществява от ул. "Хан Аспарух". Община Бургас предварително се извинява за причиненото временно неудобство. Шофирайте и пресичайте внимателно!

Ремонт на ул. "Кирил и Методий" не е правен от десетилетия. Общината продължава работата по обновяването на целия градски район, включваща изграждането на новата библиотека, обновяването на улиците "Св. св. Кирил и Методий", "Средна гора" (готова), както и реставрацията на фасадата на катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий".

Галерия
Коментари

Още от последните новини