Израелските туристи в Слънчев бряг знаели как да действат при опасност

Израелските туристи в Слънчев бряг знаели как да действат при опасност - E-Burgas.com

Не смятам, че в Слънчев бряг трябва да има тежко въоръжени полицаи, това би попречило на туризма. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов във връзка с пристигането на първите израелски туристи в Бургас.

По думите му, туристите от Израел се чувстват по-спокойни и сигурни, когато знаят, че са охранявани и не всява смут. „Мерките, които се взимат са от гледна точка на това да няма шум с помощта на цивилни полицаи, които да следят за нередности. Консулството в Бургас е в много добри контакти с както в ОД МВР – Бургас, така и с Регионалната полиция, която е в Слънчев бряг, с ДАНС и Гранична полиция. Постоянно сме в контакт, правим срещи, анализи, обменяме постоянно информация. Създали сме една структура, така че ако се случи нещо притеснително, свързано с израелските туристи, аз веднага да получа тази информация, която да бъде издадена на съответната група и служба, която може да предприеме мерки, за да направи проверка дали това наистина е сериозно и притеснително“, подчерта Орлин Мандов.

Той допълни, че ситуацията в Европа не е успокоена и по думите му опасността да се случи в днешно време атентат е по-голяма, отколкото преди. Мандов посочи, че мерките, които се вземат по отношение на сигурността на израелските туристи са промяна спрямо новите тенденции и информацията, която се получава.

„Израелските туристи, когато видят нещо притеснително, знаят какъв е редът и много бързо се свързват с консулството. Има случаи, когато охраните на някой бизнесмен се движат по улиците в Слънчев бряг, израелските туристи да съобщят. За разлика от останалите туристи, израелските не се притесняват от служители на реда, притежаващи оръжие, а напротив – изпитват сигурност“, заключи Орлин Мандов.

Коментари

Още от последните новини