Израелци искат комплекс като „Дисниленд“ в Слънчев бряг

Израелци искат комплекс като „Дисниленд“ в Слънчев бряг - E-Burgas.com
Снимка: infozauk.com

Само така ще идват семейства през април, не ги блазни само море и топло време, твърди консулът на Израел

Израелските туристи, които идват да почиват в Слънчев бряг, искали да им се изгради увеселителен парк по подобие на „Дисниленд“ в Париж, като само по този начин бих се изкушавали да дойдат на море още през април. Това сподели почетният консул на Израел в България Орлин Мандов, който вчера посрещна поредните израелски летовници на летището.

Според Мандов, гостите в Слънчев бряг изпитват трудно начало по време на почивката си, тъй като по това време курортът все още не работи на пълни обороти и не предлага достатъчно атракции. „От една страна всички казват нека дойдат израелските туристи и ние ги водим, обаче ние като питаме какво получават всичко е свързано само с морето и топлото време. Ако искат да идват семейства ще през април, това го говорим постоянно, от години апелираме да се потърсят инвеститори и да им се даде терен, за да се направи увеселителен парк по подобие на „Дисниленд“, не в такива размери, разбира се, но това е идеята. Така могат да се привлекат семейства през този период“, обясни израелският консул.

Мерките за сигурност по време на престоя им в Слънчев бряг били ясни, нямало проблем, отделните страни работят в синхрон и добра връзка. Това дори помагало районът около хотелите с израелци, да бъде „изчистен“ от криминални елемнти.

Вчера на летище Бургас кацнаха два самолета с общо 320 израелски летовници, които бяха посрещнати при засилени мерки за сигурност и извозени с автобуси до комплекса. За момента полетите са два пъти седмично – по два в четвъртък и в неделя, а гостите от тази дестинация отсядат основно в два хотела.

Галерия
Коментари

Още от последните новини