Израел търси наши строители, вижте условията

Израел търси наши строители, вижте условията - E-Burgas.com

Подновява се набирането на професионални строителни работници за временна заетост в Израел, информират от Агенцията по заетостта. Търсят се професионални строителни работници - кофражистиарматуристи, работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени, мазачи.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия.

Изискванията към кандидатите са да са на възраст между 25 и 50 години,  да не са работили в Израел, да не са осъждани, да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор и да не страдат от заболявания като туберкулоза, хепатит.

Минималнатата брутна стартова заплата на работник в строителството е приблизително 1540 USD/месец  за изработени 211 часа месечно. Всеки допълнително изработен час над 211 часа се заплаща като извънреден.

Като допълнение към тази заплата, работодателят ще прави месечен депозит в размер на 700 NIS по сметка на работника, която се държи от ПИБА (израелската служба по заетостта). Набраната сума, намалена с банковата такса и данъка, ще се изплаща/превежда на работника при напускането на Израел след приключване на трудовия договор. Набраната сума ще бъде намалявана пропорционално за всеки месец незаконен престой в Израел. Ако работникът остане в Израел повече от 6 месеца след приключване на трудовия договор, губи цялата набрана сума, уточняват от ведомството.

Повече информация относно условията за живот и работа в Израел може да намерите на електронен адрес:

https://www.az.government.bg/pages/mezhdunarodna-deynost-normativna-uredba/

В случай на оплаквания и въпроси, включително оплаквания относно незаконно събиране на такси, сигнализирайте в Агенцията по заетостта на е-мейл: [email protected] или на тел. 0893/404-040.

Коментари

Още от последните новини