Изправят пред Темида крадец, който ограбвал жени в Бургас и залагал парите

Изправят пред Темида крадец, който ограбвал жени в Бургас и залагал парите  - E-Burgas.com

Кольо продавал открадните вещи в заложна къща. след което ги профуквал в "Еврофутбол"

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Кольо К. Той е обвинен за извършване на два грабежа, от които са пострадали две жени. Престъпните деяния, които според закона представляват опасен рецидив, са извършени на 27 март в Бургас.

По време на разследването е установено, че от първия грабеж е пострадала 53-годишна жена. Те се е намирала на автобусна спирка, разположена в районна на парк „Изгрев“ (срещу УМБАЛ – Бургас). Обвиняемият е отнел от нейно владение найлонова торба, в която е имала вещи на стойност 111 лева Кольо К. употребил сила, издърпвайки торбата от ръцете на жената. Установено е още, че малко след грабежа обвиняемият е посетил заложна къща, където заложил част от откраднатото – мобилен телефон. Парите заложил в пункт на „Еврофутбол“. Ядосал се, тъй като ги загубил, а след това тръгнал в посока ж.к. „Славейков“. 

Вторият грабеж е извършен до тото-пункт, разположен срещу блок 23 в ж.к. „Славейков“. Пострадала е 70-годишна жена. От нейните ръце също със сила е издърпана найлонова торба, в която имало пари и лични вещи на обща стойност 264 лева. Обвиняемият изхвърлил вещите, а парите отново проиграл и загубил в пункт на „Еврофутбол“. Кольо К. бил задържан по-късно.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за утре. 

Коментари

Още от последните новини