Издигат паметник на д-р Живко Радев в Морската градина на Бургас

Издигат паметник на д-р Живко Радев в Морската градина на Бургас  - E-Burgas.com

Паметник на д-р Живко Радев, който в края на миналата година загуби битката с Covid-19, да бъде издигнат в Морската градина на Бургас.

Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ Веселин Пренеров, Красимира Маркович и Димчо Грудев в писмо до местния парламент. 

Идеята за поставяне на скулптурната композиция в памет на д-р Живко Радоев Радев е на неговата съпруга, която ще осигури и средствата за начинанието. "

"Д-р Живко Радев бе изключителен хирург с огромен принос към общочовешките ценности и към развитието на Община Бургас и областта. Най-голямата общочовешка ценност е здравето и живота на индивида. Д-р Радев спаси живота и здравето на много хора. Той създаде и обучи поколение от хирурзи, които сега продължават делото му. Той остави следа!" пишат в мотивите си общинските съветници от ГЕРБ.

Скулптурата трябва да бъде поставена в Морската градина между най-северната пешеходна алея и трасето на градската железница. 

Уважаваният бургаски лекар и завеждащ отделението по Хирургия в МБАЛ "Д-р Маджуров" в Бургас почина в края на миналата година, покосен от Covid-19. Той е посветил близо 30 години от живота си на своята професия и в биографията си има стотици случаи на спасени животи в областта на гръдната хирургия, както и при тежки коремни операции. 

Коментари

Още от последните новини