Иво Йовов станал баща в деня, в който бе арестуван с кокаин в Бургас

Иво Йовов станал баща в деня, в който бе арестуван с кокаин в Бургас - E-Burgas.com

"Искам да се грижа за жена си и бебето, нямам намерение да се укривам" заяви обвиняемият в съда

Иво Йовов е станал баща на момиченце на 3 септември, когато бе аресуван с кокаин в "Меден рудник", а в дома му беше открито още от същия наркотик. Това стана ясно днес в съда, където бе гледана мярката за неоктлонение на обвиняемия. 

Иво Йовов поиска да бъде пуснат под парична гаранция или освободен под домашен арест, за да може да се грижи за жена си и бебето. 

"Нямам намерение да се укривам. Жена ми е с операция, искам да й помагам. Едното ми дете е на две годинки, а другото е на два дни." обърна се Йовов към съдията.

Той уточни, че е на свобода от близо 6 години, за които единствената му среща с полицията е била за смяна на личната карта. 

От прокуратурата обаче смятат, че има опасност Иво Йовов да се укрие, тъй като това не е първото му провинение. Преди близо 6 години той отново е лежал в затвора за същото обвинение. Освен това при обиска на дома му той е оказал съпротива на органите на реда.

Адвокатите на Йовов контрираха, че клиентът им е реабилитиран, а при претърсването на автомобила му сам е посочил къде е наркотика. 

Очаква се в 15:45 часа съдът в Бургас да се произнесе дали Иво Йовов ще бъде задържан за постоянно под стража или мярката му ще бъде заменена с по-лека. 

Коментари

Още от последните новини