Ивайло Захариев и Бойка Велкова изправиха на крака бургаската публика с "Усещане за любов"

Ивайло Захариев и Бойка Велкова изправиха на крака бургаската публика с

Първият за България музикално-поетичен спектакъл се случи на една необичайна, близка сцена - Гранд Хотел и СПА Приморец

Бойка Велкова и Ивайло Захариев донесоха "Усещане за любов" в Бургас. Музикално-поетичният спектакъл се случи преди броени часове на една различна, уютна и близка сцена - Гранд Хотел и СПА Приморец. Действието бе буквално "на ръка разстояние" от публиката, която бурно аплодираше впечатляващите разножанрови изпълнения на актьорите.

Бойка Велкова и Ивайло Захариев не просто играха. Те влизаха от етюд в етюд, от герой в герой - такива, каквито са изписани от едни от най-големите поети и писатели - Шекспир, Тенеси Уилямс, Гогол, Робърт Бърнс, Емили Дикинсън, Яворов ... Актьорите не просто играха. Те танцуваха - от страстно фламенко до балет.  Музиката, която ги обгръщаше бе на Верди, Шопен и други бележити музиканти и композитори. Фон - рамка на сцената и актьорите, играещи на любов и смърт, бяха картините на Ботичели, Микеланджело, Лотрек, Дали, Пикасо, Шагал ... както и световноизвестните скулптури "Давид" на Микеланджело и "Целувката" на Лотрек.

Изкуство след изкуство, изкуство с изкуство, разказваха за любовта и я показваха през погледа на велики композитори, поети, писатели,  скулптури, художници... Етюд след етюд в изпълнение на Бойка Велкова и Ивайло Захариев, пред публиката се разкриваше пореден пласт от любовта в някое от измеренията ѝ.

Аплодисментите не бяха само в края. Спонтанно публиката показваше впечатлението си от случващото се на сцената с аплаузи. Финално, всички бяха на крака. Бойка Велкова благодари от свое име и от това, на Ивайло Захариев на присъстващите, както и на домакина на събитието: „Адмирации към Гранд Хотел и СПА Приморец, че предостави възможността това да бъде място за култура“ – каза тя.

След края на музикално-сценичния спектакъл, Бойка Велкова и Ивайло Захариев скъсиха дистанцията още повече. Усмихнати и в чудесно настроение, те се снимаха с гостите и раздаваха автографи. Заедно, публика и актьори се насладиха на чаша хубаво вино в лаунджа на Гранд Хотел и СПА Приморец и дълго разговаряха за какво ли не.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини