Иван Алексиев: Поморие е най-спокойният град по цялото Черноморие

Иван Алексиев: Поморие е най-спокойният град по цялото Черноморие - E-Burgas.com
Снимка - Пресцентър Община Поморие

Според критериите, по които се определя дейността на МВР структурите, за Поморие изминалият летен сезон 2018 е бил един от най-успешните до момента, съобщават от местната администрация. За месеците юни, юли и август са отчетени много добри показатели както по отношение на противодействие на престъпността, така и във връзка с опазването на обществения ред.

Анализът показа, че принос за това има преди всичко „умната” система за видеонаблюдение, осигурена от Община Поморие в началото на сезона, както и дареният електронен анализатор, улавящ наличието на осем наркотични вещества в човешкия организъм. Това завявяа началникът на РУ Полиция – Поморие гл. инспектор Георги Куцаров пред представители на туристическия бранш в общината.

Срещата бе инициирана от кмета на Община Поморие Иван Алексиев, , с цел да бъдат отчетени резултатите от изминалия летен сезон и да се обсъдят основните приоритети за сезон 2019.

Въпреки по-големия брой туристи през 2018 г., гл. инспектор Георги Куцаров подчертава, че при съвместните проверки с РЗИ-Бургас на територията на общината отново не е регистриран нито един реален сигнал за нарушаване на нощната тишина. Благодарение на съвременното оборудване и разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас, значително е намалял и броят на пътните транспортни произшествия както с материални щети, така и с пострадали лица.

„Цифрите говорят – Поморие е най-спокойният град по цялото Черноморие. Водени от нашия пример, вече много общини започнаха да изграждат такова видеонаблюдение, за да направим един общ център за сигурност. Вярвам, че това е пътят – модерни технологии, строг контрол и добро взаимодействие между службите. Следващата стъпка е надграждане и внедряване на системата Smart City”, категоричен е Иван Алексиев.

 

Коментари

Още от последните новини