Ирония: Късмет от баницата може да ви отведе в болницата

Ирония: Късмет от баницата може да ви отведе в болницата - E-Burgas.com
снимка: gotvach.bg

Късметите в баницата са бомба със закъснител, цъкат цяла пролет и избухват през лятото. Това коментираха от болницата в Шумен пред "Монитор". Предупреждението се основава на личната практика, в това число и през отминаващата 2016 година. Не става въпрос за естествените биоразградими късметчета с дрянови пъпки, а за модификациите, които крият щастието в алуминиево фолио или станиолче от шоколад.

През юли и август докторка попаднала на поредните два странни случаи на пациенти, които постъпили в болницата неразположени. Във вътрешностите на единия имало монета от един лев, а на втория - късметче от коледната баница, увито в алуминиево фолио. Оказало се, че ръбчетата от металната опаковка се забивали в тънките черва, причинявали перитонит и пациентите, които не подозирали, че са си глътнали късмета, лягали на операционната маса.

И в двата случая хората са спасени, като се наложило да изрежат парченца от тънките им черва. Материалът попаднал за изследване в отделението по патоанатомия и там вече ставало ясно кой е виновникът за перитонита. За избягване на подобни ситуации преди втория тур на баниците сега за Нова година лекарите препоръчват късметите във фолио или найлонче да не се слагат вътре в баницата, а да се забучват с клечка отгоре. "Хем ще стигнат до този, за когото са предназначени, хем няма да има подобни летни изненади" - коментираха лекари, съобщава BulNews.

Коментари

Още от последните новини