Инж. Петър Кънев след завръщане от Москва: Беше отчетен ръста на руски туристи, посещаващи България

Инж. Петър Кънев след завръщане от Москва: Беше отчетен ръста на руски туристи, посещаващи България  - E-Burgas.com
Снимка: Frognews.bg

Народният представител от парламентарната група на коалиция „БСП лява България” инж. Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание, се завърна от официално посещение в Руския парламент.

„Поканата за посещението дойде от двама председатели на комитети от новото ръководство на Руския парламент-Комитета по икономическа политика, промишленост, иновационно развитие и предприемачество и Комитета по физическа култура, спорт, туризъм и работа с младежта. Получихме поканата още преди два месеца”, съобщи инж. Петър Кънев.

Той разказа, че по време на посещението му са били проведени поредица от срещи, най-важната от които с първия заместник председател на Руския парламент Иван Мельников. „Информирахме го за разговорите. Особено интересни бяха тези от тях, свързани с  туризма. Беше отчетен ръста на руски туристи, посещаващи България и връщането на интереса на руснаците въобще към българския регион. Проявен беше голям интерес към новия Закон за туризма, който тепърва ще се гледа от Българския парламент. Коментирани бяха и усилията на Парламентарната група на „БСП лява България”  за предлагане за гласуване в Парламента за отпадане на санкциите срещу Руската федерация, тъй като са непопулярни и не носят никакъв ефект, а само загуби”, информира още председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание.

 Инж. Петър Кънев коментира, че за пръв път от пет години насам, български депутат е в Москва с официална покана от страна на Руския парламент.

Коментари

Още от последните новини