Идва захлаждане, очакват се валежи в цялата страна

Идва захлаждане, очакват се валежи в цялата страна - E-Burgas.com

Днес ще е облачно с превалявания в почти цялата страна

След поредицата пролетни дни ни очаква по-хладно време. В четвъртък ще е облачно с превалявания в почти цялата страна, сочи прогнозата на cross.bg.

Сняг ще вали в планините над 1000-1200 метра надморска височина. Сумарно за следващите 48 часа най-голямо ще е валежното количество в централните райони на Северна България и Стара планина - между 15 и 30 литра на квадратен метър.

Вятърът ще е по-осезаем около и следобед. Температурите в най-топлата част на денонощието ще бъдат 4 и 9 градуса.

В планините под 1200 метра валежите ще са от дъжд. Над тази граница ще вали сняг. Температури ще бъдат между 2 и 5 градуса. Ще духа силен и студен вятър по високите места. Поривите му ще са над 50 км/ч.  

Привечер и в петък отново ще превалява, но вече по-слабо и само на изолирани места в страната. Петък срещу събота ни очакват слаби валежи от сняг в планините и предпланинските райони на Западна и Централна България.

Събота до обяд валежите постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва. В неделя и в началото на новата седмица времето отново ще се ориентира към пролетни температури. В понеделник вятърът отново ще се усили.

Коментари

Още от последните новини