И най-големите проблеми на Бургас за 2016 година са...

И най-големите проблеми на Бургас за 2016 година са...  - E-Burgas.com

Презастрояването и градския транспорт създали най-много главоболия на бургазлии

Презастрояването на междублоковите пространства и новата транспорта схема на Бургас се открояват като два от основните проблеми на бургазлии за изминалата 2016 година. Това става ясно от доклада на омбдусмана Таню Атанасов, който е входиран в Общински съвет - Бургас. 

Общественият посредник на Бургас определя гневната реакция срещу застрояването като най-характерния граждански протест за миналата година. 

"Всяка от изпратените жалби до ръководството на Общината и до мен са подписани от стотици бургазлии а тяхното несъгласие е съпроводено от публични протести и искания за спиране на тези строежи." пипе Таню Атанасов, като припомня всички казуси, в които гражданите са били ощетени и ощетени от светлина и зелени площи. Той обаче напомня, че от другата страна общинската администрация е длъжна да издава строителни документи на всеки собственик и инвеститор, ако те са в съответствие с изискванията на Закона за устройство на територията. От трета страна пък са представителите на собствениците и строителните фирми и строители.

Таню Атанасов изразява надежда, че кметът Димитър Николов ще устои на думите си от края на миналата година и ще се опита да изнесе строителството извън центъра на Бургас.

Вторият основен проблем за бургазлии очаквано е новата транспортна схема, която бе въведена в края на месец ноември. Тук Таню Атанасов подчертава, че голяма част от проблемите вече са изгладени, но те са можели да бъдат избегнати и предовратени от страна на администрацията. Той припомня, че някои от линиите се оказаха неудобни, забави се и поставянето на валидатори в тролерите и имаше проблеми с месечните карти на учениците и пенсионерите.

В доклада се споменава още за растящото социално недоволство, пропастта между бедни и богати, както и недоверието на гражданите към институциите и политиците. 

Пълният доклад може да видите ТУК.

Коментари

Още от последните новини