Хиляди контрабандни цигари заловиха скрити в камион на "Капитан Андреево" (Снимки)

Хиляди контрабандни цигари заловиха скрити в камион на

През първите дванайсет дни на годината митническите служители на ТД „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 232 740 къса / 11 637 кутии/ цигари без български акцизен бандерол и близо 20 кг тютюн за пушене.

77 720 къса /3886 кутии/ цигари са открити по метода "анализ на риска" при щателни митнически проверки, за което са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи,  а 155 020 къса / 7751 кутии/ цигари са иззети от  преминали пътници тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При един от случаите, на 12.01.2020 г., около 03.40 часа, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил „Volvo“ с турска регистрация, управляван от турски гражданин, който представил редовни документи за превозваната стока- зеленчуци за Великобритания. Превозното средство е селектирано за проверка и пролъчено с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху предната челна стена на хладилното ремарке. При последвалата физическа проверка, след разтоварване на стоката и демонтаж на алуминиевите буферни прегради, във фабрични кухини в товарното помещение, са открити 600 кутии /12 000 къса/ цигари без бандерол от марката „Parliament“.

При друг случай, на 09.01.2020 година, митническите служители откриват 230 кутии / 4600 къса/ цигари, укрити в шофьорската кабина, по шасито и двигателя на товарен автомобил с турска регистрация,  влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Великобритания. В същия ден, при проверка на микробус „Renault“ с осем пътника, управляван от шведски гражданин, митническите служители откриват 6.450 кг тютюн за наргиле, в разфасовки от 6 пакета по един килограм и 9 пакета по 0.50 грама, укрити в личния багаж на шофьора.

Галерия
Коментари

Още от последните новини