Гробището в "Долно Езерово" се изчерпва, погребват покойниците в "Меден рудник"

Гробището в
Двата гробищни парка в "Долно Езерово", които могат да бъдат следи в един

Общински съветник предлага двата малки гробищни парка в бургаския вкарал да бъдат следи е един

Гробището в бургаския квартал "Долно Езерово" се изчерпва, а покойниците скоро ще бъдат погребвани в гробищния парк на к-с "Меден рудник". 

За проблема сигнализира преди месец общинският съветник от БСП Васил Иванов. Той отправи питане към Общински съвет - Бургас с въпрос какви мерки ще вземе общината за решаване на проблема. От там са му отговорили, че след изчерпване на свободните места, жителите на квартала ще бъдат пренасочвани към гробищния парк в землището на "Меден Рудник". Този отговор обаче според него е незадоволителен и вместо да реши проблема на жителите на квартала го задълбочава.

"В момента в кв. "Долно Езерово" има два гробищни парка отдалечени на около един километър един от друг и има възможност те да бъдат слети посредством закупуване или отчуждаване на частен поземлен имот. По този начин ще реши проблема за по-дълъг период от време. Предвид сериозността на проблема инициирах подписка, която над 700 жители на квартала подкрепиха с искане за разширяване на гробищния парк и която съм приложил." пише Васил Иванов. 

Този път той директно е входирал докладна записка, която ако бъде приета, ще даде правото на община Бургас да стартира процедури по закупуване на земята и да изгради нуждата инфраструктура за разширяване на гробището. Необходимите средства за това трябва да бъдат заложени в Бюджет 2022. 

 

Коментари