Градушки в седем области днес – прогнозират синоптиците

Градушки в седем области днес – прогнозират синоптиците - E-Burgas.com

gradushka

През нощта валежи и гръмотевична дейност ще има на места в Северна България, но постепенно след полунощ явленията ще отслабват и към сутринта ще затихнат. Над южните райони от страната ще преобладава ясно време.

Това съобщи за ПИК дежурният синоптик Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Утре преди пладне, над по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време. По-късно през деня ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места и по-значителна над Северна България, планинските райони, както и през нощта срещу петък. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Възможни са градушки, с по-голяма вероятност в западните и централните райони на Северна България. В източните и крайните южни райони от страната ще има повече слънчеви часове.

Дневните температури ще останат високи - максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София 30°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юли и още ще се понижи.Впоследствие от БАН обявиха жълт код в 7 области на Северна България. Предупредителният код ще е в сила в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

В тези области по-късно през деня в четвъртък и през нощта срещу петък ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури. Има опасност от градушки.

Коментари

Още от последните новини