Георги Делчев стана на 70 години, 60 от тях е посветил на волейбола

Георги Делчев стана на 70 години, 60 от тях е посветил на волейбола - E-Burgas.com

Днес 70 години навършва бургаският волейболен състезател, треньор, съдия и преподавател Георги Делчев. 60 от тях той е посветил на любимата игра. Към поздравите за рождения му ден се присъединява и кметът Димитър Николов.

Георги Делчев казва скромно за себе си, че без да е бил голям волейболист, е играл няколко години в отбори за деца, юноши и мъже. Става шампион на България за юноши през 1967 г. с отбора на „Лъсков“ Яб. После студентски шампион с ВИФ. Съвсем млад, на 23 години, за първи път става треньор и то на жени – „Ботев“ Филиповци (София). През 1976 – 78 г. е треньор в Правец и преподавател в спортно училище. От 1978 г. до ден днешен си е в Бургас.

През 2015/2016 г. Георги Делчев успя да запише нова страница в историята на бургаския женски волейбол – за първи път в „А“ група, с класиране 6-то място в първенството и 3-то за Купа България с отбора на „Бургас 2007“.

„Учил съм се от легенди на българския волейбол – В. Анков, П. Пондалов, Д. Гигов, Б. Кючуков, Др. Стоянов, Г. Чолов и други. През тези години успявах да отделям време и за съдийство, както и да бъда преподавател по волейбол в средни и висши училища. Тази година отбелязваме 100 години организиран волейбол в България. От тях 60 години съм бил близо до мрежата. Много се гордея с работата си с децата. Пет пъти бяхме на финали с различни ученически отбори. В крайна сметка – 13 години като състезател, 47 години – треньор, съдия и преподавател… Нашият спорт – волейболът, за мен е магия за цял един живот!“, каза още Георги Делчев.

Свързани статии
Три спортни събития привличат гости в Бургас през уикенда Бургаската спортна гимнастика с медали от държавното Над 4000 бургаски деца взеха участие в празниците на спорта (Снимки) Бронз за ватерполистките на „Черноморец“ Бургаски гимнастици с успешно класиране на държавното първенство Млад талант ще защитава честта на бургаската борба в Баку Безплатни обучения за деца в спортната инфраструктура в Бургас Шампионска купа и куп медали за бургаската борба Превозвачите не очакват повече пътници след отпадането на ковид мерките Баскетболният "Черноморец" се изправя срещу "Левски" в тв мач днес
Тагове
спорт
Коментари

Още от последните новини