Фирми против новото име на бул. "Транспортна"

Фирми против новото име на бул.

Два големи бургаски булеварда съвсем скоро може да получат нови имена. Очаква се улица "Транспортна" да бъде прекръстена на булевард "Европа"; а северният участък на бул. "Стефан Стамболов" от кръговото кръстовище при Университет "Проф. Асен Златаров" до кръстовището с ул. "Струга", да се нарича булевард "България". Предложенията бяха лансирани от община Бургас в края на миналия месец, а през миналата седмица бяха проведени редица обществени обсъждания, на които присъстваха много граждани и представители на бизнеса.

Оказа се, че най-засегнати от промените се чувстват фирмите, които имат адресна регистрация на бул. "Транспортна", По информация на радио Бургас те са над 150 и това ще и преименуването ще им коства много загуби и средства. Голяма част от тях бяха изпратели представители на обществените обсъждания, които се обявиха твърдо против промените.

Една от тях е Татяна Чолакова, която е представител на търговски център на въпросната улица. Според нея това ще бъде голямо неудобство за всички фирми и клиенти на търговския център, тъй като тепърва ще трябва да се сменят договори и документация. 

"Улицата се е казвала така и е редно да остане така. В регистъра когато трябва да се смени името това са финансови загуби за хората. Мисля, че е по практично да се номерира, а не да се сменя името." заяви още пред радио Бургас Татяна Чолакова. 

Идеята защити председателят на инициативния комитет по преименуването Любомир Атанасов. Според него е редно основната транспортна врата към града ни да се нарича бул. "България". Относно преименуването на улица "Транспортна" на "Европа" той напомни, че това е маршрута за летище Бургас, а освен това е връзката в северната част на града към двата европейски пътя, които минават през града ни - от Варна и от София. 

 

Коментари

Още от последните новини