Финансовият министър откри новата спортна зала на Търговската гимназия

Финансовият министър откри новата спортна зала на Търговската гимназия  - E-Burgas.com

Финансовият министър Владислав Горанов лично дойде да открие новата спортна зала на Търговската гимназия в Бургас, която официално от днес заработи. Съоръжението бе реализирано по проект „Подобряване на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура“, който се осъществява чрез ОП „Региони в растеж“.

„Радвам се че в Бургас са припознали инвестициите в образованието като приоритет. Всъщност тя създава дълготраен нематериален актив, който ще може да амортизирате цял живот и той няма да губи своята стойност“, изрази се със специфична икономическа терминология Горанов.

Пред възпитаниците на една от първите търговски гимназии в страната той обясни, че  стопанските науки са в основата на всяко успешно бизнес начинание и колкото по-рано се придобият умения за търсене на причина и следствие, приход и разход, баланс между спорта и интелектуалното развитие толкова по-голям успех ще се постигне.

Министър Горанов бе придружен от кмета на Бургас Димитър Николов. Той сподели, че вече гимназията ще може да домакинства на различни състезания на градско и регионално ниво. „В тази дълга летопис на летопис на успехи, с положителния тренд през последните години на подобряване на образователния процес в гимназията, следейки покачването на бала за кандидатстване всяка година, след като директора подготви този проект, който внесохме в Оперативната програма нямаше как, като местна власт, да не съдействаме и да не подкрепим всички тези успехи“, каза бургаският кмет.

В многофункционалната спортна зала могат да се упражняват множество спортове като волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис на корт и бадминтон, а самата база е една от най-добрите в града.

Възпитаниците на Търговската гимназия са с едни от най-високите спортни постижения в града, разкри директорът Павел Чепов. Местните кадри са общински и областни първенци по хандбал, лека атлетика, баскетбол и тенис на маса. Имат и участия в няколко финала на ученически игри.

По проект са инвестирани и средства за модернизиране на материалната образователна част, като е създадена виртуална счетоводна къща и виртуален склад.

Видео
Галерия
Коментари