Фестивалът на рибата в Царево събра 6000 души

Фестивалът на рибата в Царево събра 6000 души  - E-Burgas.com

Ути Бъчваров сготви хиляди порции миди с ориз

Шест хиляди души тази година посетиха шестият поред Рибен фест в Царево. Събитието започна още от обяд, когато първите посетители дойдоха за да опитат „Мичурин мохито" и да се забавляват с музикални изпълнения.

Освен традиционното литийно шествие от църквата „ Успение Богородично" и празничната програма, изнесена от самодейците към НЧ „Георги Кондолов-1914", за първа година се проведе и велопоход Царево- Лозенец-Царево, организиран от сдружение" Вело Царево".

Кметът Георги Лапчев посрещна ентусиастите, участвали във вело състезанието и даде старт на кулинарната надпревара. Журито, в което участва и синоптикът Емил Чолаков, отличи рибената чорба на Българската федерация по подводни спортове.

По традиция Ути Бъчваров сготви хиляди порции миди с ориз. За доброто настроение на жители и гости се погрижиха Рафи и Rewind, победителите от България търси талант Виво Монтана и рок легендите БТР.

За финал на събитието присъстващите станаха свидетели на впечатляваща заря, а кметът Лапчев обеща догодина отново гр. Царево да бъде домакин на събитието, за което цялото Черноморие ще говори.

Коментари

Още от последните новини