Ето я най-новата супермодерна детска градина в Бургас (СНИМКИ)

Ето я най-новата супермодерна детска градина в Бургас (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов и част от общинската администрация откриха днес най-новата и модерна детска градина в града „Ханс Кристиян Андерсен“ в ж.к. „Лазур“.

Детското заведение разполага с огромна многофункционална зала, в която днес децата от различните групи показаха различни изпълнения за официалната церемония пред градоначалника. Спалните, баните и детските кътове също са на най-високо ниво.

„В самото начало на проекта получих един доклад от конструкторите, които окончателно се подписаха, че стария корпус не може да бъде използван като детско заведение. Точно преди една година, трябваше да презентираме новия проект. 90% от родителите бяха категорично против изграждането на новата детска градина, дори част от тях протестираха пред общината. Обещахме им, че след година, ако метеорологичните условия и процедурите по ЗОП не бъдат срещу нас, ще имаме една прекрасна детска градина. Така и се случи“, разкри кметът пред директорите на детски градини в Бургас, общински съветници и родители, дошли на церемонията.

Обновяването на филиала, е част от европейския проект „Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас – I етап“, където община Бургас е бенефициент, а общият бюджет е на стойност близо 19 млн. лв.

Галерия
Коментари

Още от последните новини