Експерти: Горан със смесено личностно разстройство, но все пак вменяем

Експерти: Горан  със смесено личностно разстройство, но все пак вменяем - E-Burgas.com

"Бият ми някакви инжекции, които ме парализират и не мога да правя резки движения", заяви той пред съда, не спирайки да движи и двата си крака под звуците на веригите около тях. В допълнение на тези думи той посочи още, че именно заради лекарствата не може да извършва престъпления. 

Казаното от него тотално се размина с твърденията на защитата му - адв. Веселина Василева, която заяви, че от транспортирането му в бургаския арест на 25 август до сега той не е приемал никакви медикаменти.

Горан Горанов е вменяем, сочи тройна съдебнопсихиатрична експертиза, извършена от специалисти в Центъра за психично здраве в град Ловеч. Това стана ясно по време на пореднто съдебно заседание, този път в Районния съд в Бургас, по внесено от прокуратурата искане за постоянен арест на бургазлията. Психиатричната експертиза е извършена на 23 август т.г. И тримата медици са заключили, че Горанов не страда от психично заболяване и не се нуждае от медикаменти на този етап. 

Към настоящия момент срещу него има образувани четири досъдебни производства за нападение на длъжностни лица, сред които и надзиратели в затвора в Ловеч, нападение над миряни от католическата църква в Бургас, както и срещу личността. Това според представителя на Районна прокуратура го прави опасен за обществото и ако бъде пуснат на свобода на 1-и септември, когато изтича наказанието, което към момента изтърпява Горанов би могъл да извърши други престъпления. Прокурор Кирков настоя Горанов да остане зад решетките до стартирането на нов процес.

Миналата седмица тричленен състав на Бургаския окръжен съд не се съобрази с изкането за постоянен арест, с мотива, че Горан не е нарушил настоящата марка-парична гаранция. 

За разлика от окръжните магистрати, районните определиха той да остане в ареста. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Коментари

Още от последните новини