Две фирми на финалната права за ремонта на Морската градина (галерия)

Две фирми на финалната права за ремонта на Морската градина  (галерия)  - E-Burgas.com

Две фирми останаха в надпреварата за ремонт на историческото ядро на Морската градина. Припомняме, че за изпълнението на обществената поръчка участваха общо трима кандидати. Това са ."ЩРАБАГ" ЕАД , "Холдинг Бургас Инфраструктура" ДЗЗД -, и " Булелектрикс" ООД - 36т.. 

Последната фирма обаче изгуби всякакви шансове да спечели поръчката, тъй като е едновременно с най-малко точки за техническото предложение и с най-високата ценовата оферта. Така ремонтът на Морската градина ще бъде направен от някоя измежду "ЩРАБАГ" ЕАД  и "Холдинг Бургас Инфраструктура" ДЗЗД.

Двете фирми са с близки показатели, като едната има преднина в техническото предложение, а другата излиза едни гърди напред с по-ниска ценова оферта. От  "ЩРАБАГ" ЕАД са оценени на 44 точки, но предложената от тях цена е 5 326 018 лв., докато от "Холдинг Бургас Инфраструктура" ДЗЗД са получили цели 50 точки, но офертата им е за 5,996,227 лв. Решението на комисията ще стане ясно до седмица. 

Техническият проект за обновяване историческото ядро на Морската градина отдавна е готов, но се забави, заради търсене на финансиране. . Става въпрос за района между паметника на Пушкин и хотел "Приморец". Тази част от Морската градина е създадена преди 105 години от легендарния ландшафтен архитект Георги Духтев.

След ремонта ще бъдат обновени всички настилки, пейки, осветление, ще бъдат положени нови декоративни елементи, а озеленяването ще бъде обогатено 

Галерия
Коментари

Още от последните новини