Два метра дистанция, предпазни маски и движение в едната посока на бургаските пазари (снимки)

Два метра дистанция, предпазни маски и движение в едната посока на бургаските пазари (снимки) - E-Burgas.com

Бургаските пазари работят при специален режим в изпълнение на въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Влизането и излизането в търговската част, където са разположени щандовете с продукти, се осъществява от различни места. По този начин се улеснява спазването на дистанция и се ограничава близкият контакт между хората.

Във вътрешната част придвижването се извършва само в една посока, като за целта са поставени указателни стрелки и табели. В изпълнение на здравните норми за безопасност щандовете са разположени на разстояние от 1,5 метра един от друг. Дистанцията, която посетителите трябва да спазват помежду си, е 2 метра. Носенето на предпазни маски и използването на дезинфектант е задължително.

Представители на РЗИ, ОД на МВР, Дирекцията по безопасност на храните и Община Бургас извършиха проверка за спазването на противоепидемичните мерки. Тяхното стриктно изпълнение е изключително важно и гражданите трябва да проявяват нужната отговорност, съветват експертите. При необходимост ще бъдат въвеждани и допълнителни изисквания към начина на работа на пазарите, за да се ограничи разпространението на COVID-19.

Галерия
Коментари

Още от последните новини