ДПС дава Асен Василев на прокуратурата, превишил правата си

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата, превишил правата си  - E-Burgas.com

ДПС дава вицепремиера и финансов министър Асен Василев на прокуратурата. Аргументът - превишил е правата си като е наредил нова ревизия от НАП на депутата от движението Делян Пеевски, въпреки че преди време такава е приключила и не са били открити нарушения. Това стана ясно от думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на НС.

Преди два дни Василев заяви, че ще нареди проверки. Днес те вече са факт. Именно това е поводът за коментара на ДПС. Карадайъ определи всичко това като политически репресии и опит за саморазправа с политически опоненти.

На свой ред депутатът Йордан Цонев поясни, че Василев няма право да разпорежда такива ревизии. Това право по думите му има съответния директор на териториална дирекция на НАП, а не министъра. И то при определени условия -  ако има възникнали нови обстоятелства на вече направена ревизия или е изтекъл срокът от 5 години.

"Моделът е някой на някого нещо си бил казал някъде около селската чешма, обикновено този някой е от прокситата на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев. След което онова казаното се довежда до знанието на министър Асен Василев, който поема ангажименти и обещава да извършва неправомерни действия. Услужливо медиите на олигарха Иво Пропокиев му задават въпроси и той отговаря на тези въпроси и предприема неправомерни действия. В конкретния случай ревизия на вече извършените и скоро приключили ревизии на нашия народен представител г-н Делян Пеевски, чийто резултат на тях не им харесва", каза Карадайъ и добави, че явно е без значение какъв ще е резултатът, а тези проверки да са непрестанни и безкрайни.

ДПС коментираха и намеренията на Прокопиев да съди за клевета 4-ма депутати от движението - Карадайъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Лидерът на ДПС поясни, че Прокопиев може да осъди всеки, който поиска, защото на практика той владее съдебната система - съда и прокуратурата. Даде да се разбере, че няма да се откаже от имунитета си. Цонев пък поясни, че няма нужда да си дават имунитета, ако Прокопиев иска да заведе гражданско дело срещу тях. Хамид на свой ред коментира, че още при създаването си, срещу ДПС е имало тежки репресии. "Олигтархът и медиен монополист е от добро комунистическо семейство, което дълги години е посрещало Тодор Живков и му е търкало ушите в ловно стопанство", каза още той и отчете, че най-малко ДПС ще се уплашат от енергийния и медиен монополист.

Коментари

Още от последните новини