Доц. Маджаров за Мангъров: Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар

Доц. Маджаров за Мангъров: Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар - E-Burgas.com

"За него не е необходимо да цитира и да вади доказателства, той вярва в конспирации" заяви председателят на БЛС

Председателят на Българския лекарски съюз доц. Иван Маджаров се изказа срещу доц. Атанас Мангъров, който се появи на протеста срещу “зелените сертификати”, организиран от партия “Възраждане".

"Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар", каза той пред bTV. 

По време на протеста се стигна до ескалации, след като протестиращите се опитаха да влязат в сградата на парламента. Мангъров е част и от работната група, която ще обсъжда необходими ли са “зелените сертификати” в борбата с пандемията. Тя бе създадена след разговори между премиера Кирил Петков, представители на “Възраждане” и здравни експерти.

“Мангъров казва, че 500 души са загинали поради ваксиниране – такива данни от Министерството на здравеопазването няма. За него не е необходимо да цитира и да вади доказателства, той вярва в конспирации“, каза Маджаров.

Той допълни, че от БЛС са дали предложение за двама специалисти, които да се включат в работната група, която трябва да оценява мерките срещу коронавируса.

“Това беше политическа среща между премиер и партия, а експертната група предстои да бъде създадена“, каза Маджаров.

Шефът на БЛС коментира и новият план на правителството за справяне с пандемията. Водещ критерии за налагането на противоепидемични мерки ще е процентът на заетите интензивни легла. Според Маджаров обаче това е недостатъчно и няма да ограничи инфекцията навреме. 

Коментари

Още от последните новини