Димитър Бойчев: Къщи и блокове в Средец готови за рестарт на санирането

Димитър Бойчев: Къщи и блокове в Средец готови за рестарт на санирането - E-Burgas.com

„Жителите на Средец не правят изключение от останалите населени места, когато говорим за мерки за енергийна ефективност. 4 блока са с подготвени документи, а още 6 проявяват интерес да бъдат санирани. 50 къщи вече са изявили желание в общинската администрация да бъдат обновени, след рестарт на програмата за саниране. През следващия период тя ще обхване и еднофамилните жилища, това е акцент в регионалната ни програма. Дава се голям шанс за хората по малките населени места с тази мярка“. Това коментира кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев. Той разговаря с жители на странджанската община по време на открита приемна в Средец.

Бойчев сподели, че през предходния период на Програмата за енергийна ефективност в града са били санирани 6 блока. „Хората знаят ползите и че това е работещ механизъм – сградите се преобразяват, съответно и цените на жилищата се повишават. Мерките за енергийна ефективност пряко се отразяват на сметките за отопление, осигурява се комфорт за обитателите, намаляват се вредните емисии“, категоричен бе областният лидер на ГЕРБ-Бургас. В Плана за възстановяване и устойчивост са предвидени европейски средства в размер на 1,4 млрд. лв., насочени към саниране на жилищни сгради.

Жителите на Средец поискаха повече информация и от друг регионален ангажимент от програмата на ГЕРБ – четирилентовите пътища в областта. „Винаги се явяваме на избори с конкретни акценти, които и този път ще реализираме през следващите 4 години. Има напредък по проекта за четирилентов път Бургас-Средец, той не е просто предизборно обещание. Хората знаят, че когато се правят нови пътища, се вдига качеството на живот в населените места. С тях жителите на област Бургас и в частност от Средец ще имат по-добър бърз достъп до здравеопазване, училища и култура“, поясни Бойчев.

Коментари

Още от последните новини