Дева Мария в топ 10 на най-големите частни болници в България

Дева Мария в топ 10 на най-големите частни болници в България - E-Burgas.com
zx620_2556591
Приходите за 2014 години на МБАЛ "Дева Мария" е 14 231, в това число от НЗОК 9649 лева. Близо с десет процента се е вдигнала печалбата им в сравнение с 2013 година. Основателят на болницата е настоящият депутат от ГЕРБ  Семир Абу Мелих.
 "Дева Мария" е втората реализирана болница на Семир Абу Мелих, след като през 2002 той прави "Света София". Идеята за " Дева Мария" идва,  след като се оказва, че бургазлийки предпочитат да раждат в Ямбол, Сливен Варна. И тогава Абумелих инвестира 20 милиона лева. По това време обаче държавата издава наредба, според която новите болници нямат право да работят със здравната каса една година след откриването си. Семир Абу Мелих е единият от групата собственици, които обжалват и събарят наредбата. А през половината от 2009 г. новооткритата частна клиника "Дева Мария" работи без договор със здравната каса. В момента в болницата има 10 отделения и работи по 144 клинични пътеки със здравната каса.
На този етап основателят на болницата Семир Абу Мелих е  прехвърлил собствеността си на своето семейство, заради депутатстването си. Заради дългогодишния си опит в сектора той е и един от най-активните  народни представители в парламентарната здравна комисия.
Коментари