ДБГ призовава ГЕРБ и подчинената им администрация за честна игра по време на кампанията

ДБГ призовава ГЕРБ и подчинената им администрация за честна игра по време на кампанията - E-Burgas.com

ПП „Движение България на гражданите”-Бургас призовава ГЕРБ и подчинената им вече 12-години администрация да спре да прилага репресивни мерки срещу своите политически опоненти, възпрепятствайки възможността им да провеждат кампания сред жителите на община Бургас, изразяваща се в открити разговори и представяне на предизборната им платформа.

Причина за призива ни е поредицата от инциденти, представляващи грубо вмешателство в изборния процес. Същите без никакво законово основание оспорват редовно издадените от Община Бургас разрешителни за преместваемите обекти на кампанията на кандидата за кмет Живко Табаков и общинските съветници от листата на ДБГ.

Подобни методи рушат устоите на демокрацията в нашето общество и създават усещане за безнаказаност. Настояваме временно изпълняващият длъжността кмет на град Бургас да наложи санкции на общинските служители, позволили си да превишат дадените им правомощия по закон, саморазправяйки се със симпатизанти и доброволци на ДБГ по улиците на града. Напомняме, че кандидатите за кметове и общински съветници се ползват със статут на неприкосновеност и всякакви опити да им бъде отнето правото да провеждат срещи със своите избиратели считаме за нечестни и противозаконни.

ДБГ декларира, че няма да влезе в негативна кампания, но когато върху нас се налагат системни репресии, ние ще отговорим с всички законови средства. ДБГ ще сезира ОИК, ЦИК и съответните органи за закононарушенията.

Оставаме в готовност за протестни действия, ако временно изпълняващият длъжността кмет на Бургас не установи върховенство на закона и ред в града и не потърси отговорност от служителите си.

Подчертаваме, че издадените на ДБГ документи за преместваемите обекти са надлежно оформени с печат и подпис и са в съответствие с наредбите на Община Бургас.

Призоваваме ГЕРБ да преодолее страха си от надигащото се недоволство от страна на бургазлии срещу управлението им, като покаже достойнство и конструктивен диалог в полза на обществото. Противното ще е индикация за груба манипулация. Нека бургаските граждани сами изберат и решат кой заслужава тяхното доверие!

От ръководството на „Движение България на гражданите"

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари

Още от последните новини