ДБГ: Мобилно приложение "Честни избори Бургас 2019" и преброителен център ще следят изборния процес

ДБГ: Мобилно приложение

Независим преброителен център и мобилно приложение „Честни избори Бургас 2019” ще следят изборния процес в нощта на 27 октомври, анонсираха по време на закриването на предизборната си шатра представителите на „Движение България на гражданите”, по чиято идея ще се осъществи паралелното преброяване.

 „Паралелното преброяване ще се извършва чрез уеб приложение, което ще бъде достъпно на Андроид. В него ще се въвеждат данните от изборните протоколи, които ще бъдат предоставяни от застъпниците, участващи в изборния процес. Самият преброителен център ще се намира в сградата, срещу Водната палата, а достъпът до залата за обработване ще бъде отворен за медии, представители на партии и граждани”, обясни кандидатът за общински съветник от „Движение България на гражданите” Антон Иванов.

От своя страна кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков гарантира, че няма да се допусне изтичането на никакви лични данни.

„В уеб приложението ще се публикуват само резултатите, така че нека от ОИК бъдат спокойни. Много е важно в Бургас да има честни избори и демокрацията да надделее. Започваме разговори с останалите политически сили в града ни от тази вечер за подписването на меморандум и създаването на независим преброителен център в изборния ден. Не започнахме по-рано, защото не исках да се спекулира, че това е наш предизборен ход. Сигурен съм, че всички желаем честни избори”, заяви кандидатът за кмет Живко Табаков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари