Дават отровителката на кучета и котки от Бургас на прокурор

След поредицата от случаи на отровени кучета и котки по улиците на Бургас, във Facebook се появиха кадри на жена, за която се подозира, че е поставила отровата. Родители в района са притеснени, защото разхвърляната отрова носи риск най-вече за децата, разказва Нова тв в свой репортаж. По темата e-Burgas.com писа още преди два дни

Домашният любимец на Диана е загинал след като е погълнал от отровата. „Излязох сутринта, за да си разходя кучето, което беше на повод. Доближи се до едно дърво и помислих, че само ще го подуши. След миг обаче видях, че има някаква кутия със синьо вещество. Аз го дръпнах, но той успя да погълне малко от него”, разказва тя пред камерата на Нова тв. 

„След 50 метра започна да залита, а от устата му излизаше пяна. Веднага тръгнахме към ветеринаря. През цялото време се тресеше. 10 минути по-късно почина”, каза още тя.

Тя заяви, че ще подаде жалба в прокуратурата, за да може отворителакта да си получи наказанието. 

Хапчетата най-вероятно са били отровени с антифриз. Те са били погълнати и от няколко бездомни котки, които също са умрели в агония. 

„Искаме да разберем кой хвърля тази отрова и да има наказание. Никой няма право да разхвърля такава силна отрова по улиците. Имаме данни за жената, надяваме се всичко да се разкрие”, коментира Тамара, която е една от споделилите във Facebook кадрите на жена, за която се подозира, че е поставила отровата.

Коментари

Още от последните новини