Дъжд ще смени слънчевото време днес

Дъжд ще смени слънчевото време днес - E-Burgas.com

 

В неделя от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но през по-голямата част от деня над Източна България ще се задържи значителна и на места в югоизточните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от юг-югозапад.
Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София - около 5 градуса. През нощта срещу понеделник от запад облачността отново ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, а вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, и с него ще започне да прониква по-студен въздух.
 В планините облачността също ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.
 
По Черноморието облачността ще бъде значителна и главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През новата седмица динамиката на атмосферните процеси ще е голяма. Времето ще е доста динамично, променливо с чести промени на температурите, вида на валежа и посоката на вятъра. В понеделник валежите ще обхванат страната, като в Предбалкана и по високите котловинни полета ще са от сняг, по Черноморието и в Югоизточна България - от дъжд.

През първата половина от седмицата ще духа умерен и временно силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Във вторник след временно спиране на валежите те отново ще се активизират, като със застудяването на места и в Източна България дъждът ще премине в сняг.
 
Към средата на седмицата се очаква временно отслабване, на места и спиране на валежите и разкъсване на облачността. От четвъртък до края на периода, под влияние на средиземноморски циклони, преминаващи южно от страната ни ще се създаде валежна обстановка.
 
В четвъртък от югозапад ще започнат нови валежи, предимно от сняг, които бързо ще обхванат страната. В петък преди обяд валежите временно спират, но до вечерта отново ще се активизират и през нощта срещу събота и в събота ще са почти повсеместни. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в Югоизточна България и по Черноморието - дъжд; там са възможни поледици.
 
През втората половина от седмицата вятърът ще е от източната четвърт - умерен и временно силен. През повечето дни от седмицата преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса.
 

Коментари

Още от последните новини