Дъжд и през август, само по морето – повече слънце

Дъжд и през август, само по морето – повече слънце - E-Burgas.com

P1080487

Дъждовното лято ще продължи и през август, шокират синоптиците от БАН с прогнозата си. Затова не трябва да изваждаме чадърите от чантата си и през следващия месец. Валежи ще има най-вече в Западна България. За сметка на това обаче август ще бъде идеален за почивка на Черноморието, защото там времето ще е топло и слънчево. Екстремни жеги обаче няма да има. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса, а минималните до 10 и 15.

Такава е прогнозата за времето през август на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. През първите дни на месеца времето ще е неустойчиво. Над западната половина от страната ще има превалявания и гръмотевични бури, над източната ще бъде слънчево, пише "Монитор". На 4 и 5 август ще се радваме на повече слънце и по-високи температури. След това обаче над западната част пак ще има  краткотрайни превалявания и гръмотевични бури.

Променливото време ще преобладава и през по-голямата част от от второто десетдневие. Ще има както слънчеви часове, така и дъжд и гръмотевици. След 20 август се очакват по-малко превалявания и по-топло време.

Месечното количество на валежите за равнините и високите полета ще е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м. Очаква се в западната половина от страната валежите да са над нормата, в източната – под нормата. Хубавото време ще се задържи само по морето.

Коментари

Още от последните новини